Zaterdag 17 augustus

Geleide wandeling “Rond de Geuzenhoek”

Een korte wandeling langs een aantal markante adressen op Korsele.

20 jaar Geuzenfeest: reünie van de medewerkers, voorstelling van het Jubileumfotoboek en mini-expo over het Geuzenfeest

In het kader van 20 jaar Geuzenfeest nodigen we iedereen, die in deze 20 jaar meewerkte aan het goede verloop van het feest, uit om het glas met ons te heffen, de mini-expo te bekijken en het Jubileumfotoboek aan te schaffen. Dit boek kan door voorinschrijving besteld worden (email: gezelsclaus@hotmail.com).

Les Amis de Georges

Dit muzikale duo wordt gevormd door Joachim Wannyn en Quinten De Vlaeminck.

Zij brengen Franstalige chansons en Nederlandstalige kleinkunst als voorprogramma van:

Kadril

Deze zeer welbekende muziekgroep brengt folkrock op hun eigen manier.

En …… voor het podium ligt een grote plankier, dus er mag/kan gedanst worden! En natuurlijk is er iets te drinken en te eten.

Zondag 18 augustus

Oecumenische viering

Protestanten en katholieken komen van harte samen om het Evangelie van Jezus Christus te vieren. Op zondag starten we dus met de oecumenische viering, geleid door ds. Tihamér Buzogány en een pastoraalcoördinator Christine Vandenabeele van de welbekende Oscar Romeroparochie uit dit deel van de Vlaamse Ardennen. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten en te begroeten in Jezus’ naam. En dan is er muziek: samen zingen is voor christenen, protestant én katholiek, belangrijk. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door de Elim worshipband. En we prijzen ons opnieuw gelukkig met de gepassioneerde organist die onze zang zal begeleiden: Sven Vermassen.

Barbecue met beenhesp en worst. Voor de vegetariërs zijn er speciale salades.

Febe & the Fuzz

Zij brengen een aperitiefconcert met jazz, funk, swing en bossanova om de eetlust aan te wakkeren.

Hans Claus in gesprek met Piet Piryns

Wij diepen ons thema “Durf te dromen” uit door in gesprek te gaan met Hans Claus. Naast zijn werk als (voormalig) directeur van de gevangenis van Oudenaarde is hij ook zeer maatschappelijk betrokken. Zo ligt hij aan de basis van de vzw Detentiehuizen, die een kleinschalig en sociaal verankerd gevangenisconcept probeert te realiseren. Daarnaast heeft hij ook meegeschreven aan de “Verklaring van 30 november”, waarin de krijtlijnen voor een leefbare wereld worden uitgezet. Ten slotte is hij ook beeldend kunstenaar, dichter, schilder en fotograaf. Kortom, iemand die samen met ons droomt van een betere toekomst.

Djurdjevak

Dit wordt grote ambiance met gipsy, klezmer, Balkanmuziek.

Kampvuur met muziek van Alique

Dat zijn vader en zoon Seppe en Rik Vandewalle.