Kom op voor kinderen!

Van bij het begin heeft het Geuzenfeest een stem willen geven aan wie geen stem heeft en een plaats aan wie uitgesloten wordt. Eén dag in het jaar in het bijzonder stellen wij de grenzen open tussen mensen van verschillende origine en geloofsovertuiging. In een wereld waarin velen worden uitgesloten proberen wij inclusief te zijn. We doen dit aan de hand van een oecumenisch samenzijn, een panelgesprek, kinderanimatie, sfeervolle muziek en lekker eten. Zo wil deze zestiende editie van het Geuzenfeest aan iedereen die naar Korsele komt een warm thuisgevoel geven.

Op een familiefeest gaat uiteraard veel aandacht naar de kinderen. Dit jaar willen we de allerkleinsten nog wat steviger aan ons hart drukken door hun uitdagingen en problemen centraal te stellen.

Wij doen dat door in gesprek te gaan met Bruno Vanobbergen die tien jaar lang kinderrechtencommissaris is geweest. In die hoedanigheid is hij vaak in de bres gesprongen voor kinderen van vluchtelingen en is een pleitbezorger van een kinderpardon. Ook Vlaamse kinderen die te maken kregen met huiselijk geweld konden op zijn steun rekenen. Het gesprek zal opnieuw in goede banen worden geleid door Piet Piryns.

Zo richten wij op 18 augustus onze blik naar de toekomst samen met alle jongeren van nul tot negenennegentig.