Fleur Pierets (°1973) is schrijver, kunstenaar en LGBTQ-activist. In haar werk stelt ze vragen over identiteit en het belang te onderzoeken welke grenzen van onszelf zijn en welke een sociale constructie, over positief activisme en de noodzaak om vaker te kijken naar wat ons verbindt, dan naar wat ons uit elkaar houdt.

Ze werkte zeven jaar lang met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Hun bekendste werken zijn Et Alors? Magazine en 22-The project, waar het koppel in alle landen zou trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde ja-woord.

Het boek Julian, over hun werk en het verlies van haar vrouw, verscheen in september 2019. Het kinderboek Love around the world – in opdracht van het MoMa – werd in New York voorgesteld in november 2019. Fleur Pierets geeft lezingen over de hele wereld en werkt aan de verfilming van Julian (door Maaike Neuville) en een nieuwe performance.

Haar jongste boek, Heerlijk monster, gaat over een roadtrip dat het hoofdpersonage maakt in de voetsporen van twee fictieve personages uit het boek ‘Carol’ van Patricia Highsmith. Highsmith schreef hiermee in 1952 een lesbische liefdesroman. “Dit boek was een kantelpunt voor mij. Het was het allereerste verhaal over vrouwenliefde dat goed afliep. In de geschiedenis mocht vrouwenliefde traditioneel niet goed aflopen.”

Elisabeth Gezels (°1990) groeide op in Zottegem en had al vroeg belangstelling voor toneel en voordracht. Ze studeerde woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en is al een aantal jaren actief als producer bij de jongerenzenders van de VRT. Haar interesse voor literatuur brengt haar regelmatig op het podium waar ze schrijvers interviewt.